Planolyn automaattipostaus Oppila

Julkaise Instagramiin tietokoneeltasi helposti ja nopeasti

Instagramiin kuvien julkaiseminen tietokoneelta eli siis selaimelta kuulostaa ihan normaalilta toiminnalta. Vielä pari vuota sitten Instagram oli kuitenkin ollut tiukkana: se salli kuvien julkaisemisen palveluunsa ainoastaan mobiiliapplikaation kautta. Ajastaminen on ollut sallittua eri työkaluilla (näistä olen aiemmissa blogipostauksissani kirjoittanut useasti, nimenomaan Planolysta ja Laterista), mutta tietokoneen ruudulta ei suoraan saanut kuvia julkaista.

Oppilan blogin tilastotkin näyttivät kansan epätoivon ”julkaise Instagramiin tietokoneelta” on vallan suosittu –  mutta tähän asti – epätoivoinen hakusana. Ja jos kurkistat tuohon sivun oikeaan laitaan, näet, että Instagram-aiheiset postaukset ovat jatkuvasti kärjessä.

Kun Planoly helmikuussa 2018 ilmoitti, että selaimella julkaiseminen sallittaisiin, olin pudota tuolilta!  Sain Planolylta (työkalu, jota käytän eniten Instagram-julkaisemiseen) sähköpostia, jossa kerrottiin, että “Auto-post is here for Planoly users”. Eli vapaasti käännettynä ”automaattipostaaminen on nyt mahdollista Planolyn käyttäjille”. Eli vielä kerran rautalangasta väännettynä: Planolyn käyttäjä voi siis ajastaa ja julkaista Instagramiin suoraan Planoly-sovelluksen tai -palvelun ruudulta ja naputella halutessaan kaiken kunnon näppikseltä, ison näytön äärellä. Ah!    Kävin heti tutustumassa asiaan ja tätä kirjoittaessani ajastin jo ensimmäisen testipostauksen Oppilan Instagram-tilille ystävänpäivän kunniaksi (suutarin lapsi oli unohtaa koko päivän….onhan se iso juttu digimaailmassakin). 

Sinne se ajastamani kuva lähti aivan sovittuun aikaan. Istuin lounaspöydässä, kun puhelimeeni tuli tällainen ilmoitus:

Planolyn vahvistus puhelimessa Oppila

Vähänkö mahtavaa! Olisin totta kai voinut julkaista kuvan aivan suoraan, mutta halusin testata, että tuo ajastus toimii hyvin. Käytän tuota ajastusta todella paljon, sillä yritän suunnitella kuvien julkaisemista hiukan etukäteen ajatuksella. (Käytännössä kuitenkin käytän Oppilan Instagram-tiliä paljon opetuksessa, joten se on hiukkasen sillisalaattia, jos sallitte. Saa muuten seurata!)

Mitä tarvitsen?

No tällä hetkellä jo useampikin palvelu tarjoaa tämän LUVALLISEN palvelun, joka täyttää Instagramin tiukat käyttöehdot, mm. Planoly, Later, Hootsuite, SocialBee... Jos haluat käyttää jotakin muuta palvelua, varmista, että se käy läpi varmasti samat hyväksyntämenettelyt. Riskinä on, että tilisi suljetaan ja sehän olisi harmillista, vai mitä! Käytä siis esimerkiksi Planolya (tämän postauksen lopussa on ohjeita rekisteröitymiseen, maksuton tili riittää, eikö ole aika hienoa!) 

Ja jos täytät ehdot eli sinulla on Instagramin yritystili, joka on yhdistetty Facebook-sivuun, jonka ylläpitäjä olet, voit julkaista ja ajastaa myös Facebookista, selaimella. Se ei ole ihan päällimmäisiä toimintoja vaan sinun täytyy etsiä julkaisutyökaluista Creator Studio, jonka kautta tuo hoituu.

Vaatimukset:

 • Tarvitset Instagramin business -tilin. Se on maksuton ja eroaa henkilökohtaisesta tilistä oikeastaan vain niin, että käyttöösi tulee käteviä tilastoja ja saat halutessasi näkyville osoitteen / reittiohjeet ja sähköpostiosoitteen. Voit muuttaa henkilökohtaisen tilin yritystiliksi  tai – tätä suosittelen lämpimämmin – avata yrityksellesi oman, erillisen yritystilin. Henkilökohtainen tili muutetaan yritystiliksi asetuksista parilla näpäytyksellä, eikä se siis maksa eikä velvoita mihinkään.
 • Tarvitset Facebook-sivun, joka on liitetty kyseiseen Instagram business-tiliin.
 • Planolyn kautta julkaistavat kuvat .jpg- tai .png-muodossa, maksimikoko 8MB
 • Kuvasuhde väliltä 4:5 – 1.91:1
 • Minimiresoluutio 150×150 pikseliä, maksimiresoluutio 1920×1080 (Jos kuvasi on suurempi tai pienempi, se skaalataan sopivaan kokoon. Tarkista siis, ettei kuvasi ole ainakaan liian pieni, sillä siitä tulee suttuinen, jos se täytyy skaalata isommaksi. (Nämä ovat tuttuja juttuja, jos Instagram on tuttu sinulle.)

Voit julkaista kuvan lisäksi:

 • paikkamerkintöjä 
 • videoita
 • ensimmäisen kommentin

Mutta et voi julkaista:

 • monikuvaisia postauksia
 • tageja
 • filtereitä

Miksi tämä on hieno juttu?

Jos olet tyytyväinen puhelimesi kautta julkaisemiseen, ei tämä ole välttämättä mikään suuri juttu, mutta jos käytät feedisi suunnitteluun paljon aikaa, valitset kuvia hartaasti ja muokkaat niitä kuvankäsittelyohjelmalla, tämä helpottaa työtäsi paljon.   Voit siis ottaa vaikkapa tunnin viikossa kuvien etsimiseen, muokata niitä, lisätä kuviin haluamiasi elementtejä (tekstiä, lainauksia, piirroksia, mitä nyt mieleen tulee) ja sen jälkeen siirtää kuvat Planolyn palveluun, kirjoittaa tekstit valmiiksi hashtageineen ja ajastaa niille juuri oikeat julkaisuajankohdat. Ai että!   Tämä sama automaattipostaaminen onnistuu tietysti myös Planolyn kätevällä mobiiliapplikaatiolla! Se on oikein mainio ajastamiseen, mutta jos suurin toiveesi on tehdä kaikki tietokoneella, on tuo selaimella käytettävä Planoly ilman muuta paras.   Jos toiveesi on ollut ulkoistaa Instagram-julkaiseminen vaikkapa kiireen takia jollekulle muulle, julkaiseminen selaimelta Instagramiin mahdollistaa sen. Tosin ajastaminen ja automaattijulkaiseminen tekevät sen sinulle itsellesikin helpommaksi. Ja toisaalta: jos teet sosiaalisen median sisällöntuotantoa ja julkaisemista muille yrityksille, Planolyn avulla voit hallita useampiakin tilejä samanaikaisesti! (Maksullisessa versiossa, lue lisää tuolta postauksen loppupuolelta.)

No mikä on Planoly?

 Planoly on yksi näistä ajastamiseen ja feedin suunnitteluun tarkoitetuista webbipalveluista, joiden avulla jo tähän asti on kuvia voinut suunnitella ja ajastaa valmiiksi – täysin luvallisesti eli Instagramin ehtojen mukaisesti. Tähän asti julkaiseminen on kuitenkin vaatinut muutaman näpäytyksen puhelimen ruudulla ajastusajankohtaan (Instagramin vaatimus on tähän asti ollut, että julkaisu tapahtuu kännykällä ja sitä vastaan rikkoneet ovat kohdanneet ikäviä sanktioita.). Tuo käsin julkaiseminen on ollut harmillista vaikkapa ulkomaanmatkoilla, jos wifiä ei ole ollut saatavilla.

Planolyn hallintapaneeli Oppila

Planolyn käyttäminen on maksutonta, jos käytät vain yhtä Instagram-tiliä ja lataat palveluun maksimissaan 30 kuvaa kuukaudessa. Maksuttomassa versiossa voit ladata vain kuvia. 7 dollarilla kuukaudessa voit ladata kuvia rajattomasti sekä myös videoita ja giffejä. Jos hallinnoit useampia tilejä, lisämaksusta saat kaikkea lisää.   Planolyyn tilin rekisteröiminen on siis maksutonta, jos julkaisemisesi on rauhallista. 30 kuvaa kuukaudessa on oikein hyvä tahti yritystilille eikä tuo 7 dollaria kuukaudessa (vuosisopimuksella, kuukausikuluna 9 dollaria) ole sekään paha tällaisesta helpotuksesta.

Automaattipostauksen laittaminen päälle Planolyssa

Kun tilisi on valmis, voit Planolyn asetuksista (My Profile – Managed Accounts) käydä laittamassa ”auto post” -toiminnon päälle. Palvelu pyytää sinua vielä vahvistamaan linkin Facebook-tiliisi (olettakaamme, että Instagramin yritystilisi on yhdistetty yrityksesi Facebook-sivuun tai muuhun hallitsemaasi Facebook-sivuun).

Planolyn automaattipostaus Oppila

Tilin avaaminen Planolyyn

Jos innostuit tästä vallan mainiosta ja aikaa ja hermoja säästävästä uudistuksesta, avaa heti ilmainen tilisi Planolyyn.

Avaa maksutta tili Planolyyn

Kaupallinen yhteistyö: Jos rekisteröit tilisi Planolyyn *tästä Oppilan linkin kautta, saatamme saada pienen roposen, jos päätät valita maksullisen tilin. Linkin kautta rekisteröityminen ei maksa sinulle mitään, valitset sitten ilmaisen tai maksullisen tilin (eikä meidän elantomme tästä tietystikään riipu, joskus on hyödyllistä lueskella tilastoja ja katsoa, paljonko liikennettä jokin postaus tuottaa.) 

Jälkihuomautus: Jo vuoden 2017 toukokuusta tehdystä Instagram-päivityksestä lähtien on pienellä kikkailulla ollut mahdollista julkaista kuvia suoraan selaimelta Instagramiin. Esim. tämä sivusto neuvoo Chromen ja Safarin pienet kikat ja voit julkaista kirjautumalla Instagram-tilillesi suoraan selaimelta. Jos ajastaminen tai feedin suunnittelu ei ole sinun juttusi tai haluat julkaista henkilökohtaiselle tilillesi, käytä näitä kikkoja.      

LISÄTIETOJA: Tämä automaattipäivityksen mahdollistava muutos johtuu Instagramin 30.1.2018 julkaisemasta uudesta versiosta Instagram Graph APIin. Tarkoituksena on helpottaa yritysten julkaisemisprosesseja ja antaa esimerkiksi some-toimistoille mahdollisuus julkaista asiakkaiden puolesta jakamatta yhtä salasanaa usealle henkilölle. Voit lukea päivityksestä lisää täältä. 

Taina Norha Oppila Oy

Taina Norha

Löydät myös Tainan ja puolisonsa Kirjallisia-kirjablogin sekä sen Instagram-tilin @kirjallisia 

Similar Posts