Oppilan taustalla on pitkä kokemus liiketoiminnasta niin suurissa kuin pienissäkin yrityksissä, kuluttajien parissa ja yritysten välillä.

Verkossa toimiminen on luontevaa yhä suuremmalle joukolle ihmisiä ja yrityksiä. Yritykset löytävät verkosta kumppanit ja asiakkaat. Kuluttajat viettävät verkossa vapaa-aikaansa, kuluttavat ja yhä useammin myös kehittävät osaamistaan ja kouluttautuvat. Verkossa tarvitaan myös sujuvia ja hakukoneystävällisiä tekstejä.

”Kouluttajana ja opettajana minun on sanottu osaavan löytää oikeat ja motivoivat asiat kullekin kohderyhmälle. Minua palkitsee eniten se, mitä tapahtuu, kun kuulija sisäistää asian: ilme jähmettyy, katse tarkentuu kaukaisuuteen ja hetken kuluttua alkaa vimmattu vihkoon kirjoittaminen. Jälkeenpäin saan monesti kuulla, miten mahtavaa on heti saada toteutettua omassa yrityksessä jokin uusi, opittu asia – ihan itse!”

Taina Norha 2022 Oppila Oy

Oppilan perustin minä, Taina Norha. Pitkän työuran katkaisi tapaturma vuonna 2013. Siitä ja sen aiheuttamasta pitkästä harmista (CRPS) päätin selvitä voittajana ylläpitämällä osaamistani. Etsin ja löysin uuden suunnan keskittymällä koulutukseen ja uusiin teknologioihin. Vaikka naputtelemaan en pystykään enää ollenkaan kuten ennen, olen pienen frustraation siivittämänä löytänyt mainioita apukonsteja.

Kokemuksen ja koulutuksen yhdistelmää

Koulutukseltani olen markkinointiviestintäekonomi (Turun kauppakorkeakoulu, 1993) sekä ammatillinen opettaja (HAMK 2016).
Pitkä työurani alkoi leipomon markkinointipäällikkönä ja jatkui mm. markkinoinnin opettajana kauppaopistossa Kolarissa. Sen jälkeen viivyin viisi vuotta IBM:llä suoramarkkinoinnin, markkinointitietokanta-analyysien ja viestinnän parissa. Vuoden verran tein omassa yrityksessä sähköisiä viestintästrategioita esikoisen ollessa pieni ja seuraavat 12 vuotta sain huikeita kokemuksia Nokian IT-organisaatiossa monenlaisissa esimiestehtävissä ja sopimusneuvotteluissa. Huimaa aikaa! Tapaturman sattuessa olin jo siirtynyt paikallisen energiayhtiön asiakkuuspäällikön tehtäviin.

Harrastuksena verkkokauppa

Työn ohessa olen aina ollut aktiivinen sähköisten harrastusteni parissa. Toisen äitiyslomani aikana perustin ekoverkkokaupan, jolle avasin ystäväni kanssa myös kivijalkamyymälän. Verkkokauppa rakennettiin vuonna 2004 pikku hiljaa, itsekseen. Niin hyvin kaikki sujui, että kolmannen lapseni syntyessä verkkokauppa ja myymälä vaihtoivat omistajaa Ruohonjuuren hankittua ne itselleen. Sen jälkeen verkkokauppoja on syntynyt vielä muutama ja aina olen saanut testailla uusia ideoita ja teknologiaa. Hurjan hauskaa! Markkinoinnin, viestinnän ja aateekoon yhdistäminen on ollut antoisaa.

Verkkokursseja olen ostellut jo useamman vuoden ajan ja oppinut niillä vaihtelevasti. Olen ollut yllättynyt siitä, miten toisinaan keveällä osaamisella ja simppeleillä tekniikoilla saadaan vakuuttavaa jälkeä aikaiseksi. Oppila Oy perustettiin sille ajatukselle, että miten mahtavia oppimistuloksia sitä voisikaan saada aikaan, jos asiantuntemukseen ja osaamiseen yhdistetään modernit video- ja e-kirjatekniikat.

Oppilassa koulutan monipuolisesti niin lähi- kuin etäkoulutuksiakin. Käytössäni on modernit etäkoulutusjärjestelmät, joilla samanaikaisesti ruudun äärelle mahtuu jopa 300 opiskelijaa mistä päin maailmaa tahansa.

Seuraa Instagramissa @tainanorha ja @oppila.fi Instagramista löydät myös Tainan ja puolisonsa Kirjallisia-kirjablogin @kirjallisia sekä @melskatti -kissojen tilit.

 

Tutustu Oppilan tehokkaisiin vinkkeihin täältä. Näet pitkän listan työkaluja, joita käytämme itse!