Oppilan taustalla on pitkä kokemus liiketoiminnasta niin suurissa kuin pienissäkin yrityksissä, kuluttajien parissa ja yritysten välillä.

Verkossa toimiminen on luontevaa yhä suuremmalle joukolle ihmisiä ja yrityksiä. Yritykset löytävät verkosta kumppanit ja asiakkaat. Kuluttajat viettävät verkossa vapaa-aikaansa, kuluttavat ja yhä useammin myös kehittävät osaamistaan ja kouluttautuvat. Verkossa tarvitaan myös sujuvia ja hakukoneystävällisiä tekstejä.

”Kouluttajana ja opettajana minun on sanottu osaavan löytää oikeat ja motivoivat asiat kullekin kohderyhmälle. Minua palkitsee eniten se, mitä tapahtuu, kun kuulija sisäistää asian: ilme jähmettyy, katse tarkentuu kaukaisuuteen ja hetken kuluttua alkaa vimmattu vihkoon kirjoittaminen. Jälkeenpäin saan monesti kuulla, miten mahtavaa on heti saada toteutettua omassa yrityksessä jokin uusi, opittu asia – ihan itse!”

Taina Norha Oppila Oy

Oppilan perustin minä, Taina Norha. Pitkän työuran katkaisi tapaturma vuonna 2013. Siitä ja sen aiheuttamasta pitkästä harmista (CRPS) päätin selvitä voittajana ylläpitämällä osaamistani. Etsin ja löysin uuden suunnan keskittymällä koulutukseen ja uusiin teknologioihin. Vaikka naputtelemaan en pystykään enää ollenkaan kuten ennen, olen pienen frustraation siivittämänä löytänyt mainioita apukonsteja.

Kokemuksen ja koulutuksen yhdistelmää

Koulutukseltani olen markkinointiviestintäekonomi (Turun kauppakorkeakoulu, 1993) sekä ammatillinen opettaja (HAMK 2016).
Pitkä työurani alkoi leipomon markkinointipäällikkönä ja jatkui mm. markkinoinnin opettajana kauppaopistossa Kolarissa. Sen jälkeen viivyin viisi vuotta IBM:llä suoramarkkinoinnin, markkina-analyysien ja viestinnän parissa. Vuoden verran tein omassa yrityksessä sähköisiä viestintästrategioita esikoisen ollessa pieni ja seuraavat 12 vuotta sain huikeita kokemuksia Nokian IT-organisaatiossa monenlaisissa esimiestehtävissä ja sopimusneuvotteluissa. Huimaa aikaa! Tapaturman sattuessa olin jo siirtynyt paikallisen energiayhtiön asiakkuuspäällikön tehtäviin.

Harrastuksena verkkokauppa

Työn ohessa olen aina ollut aktiivinen sähköisten harrastusteni parissa. Toisen äitiyslomani aikana perustin ekoverkkokaupan, jolle avasin ystäväni kanssa myös kivijalkamyymälän. Verkkokauppa rakennettiin vuonna 2004 pikku hiljaa, itsekseen. Niin hyvin kaikki sujui, että kolmannen lapseni syntyessä verkkokauppa ja myymälä vaihtoivat omistajaa Ruohonjuuren hankittua ne itselleen. Sen jälkeen verkkokauppoja on syntynyt vielä muutama ja aina olen saanut testailla uusia ideoita ja teknologiaa. Hurjan hauskaa! Markkinoinnin, viestinnän ja aateekoon yhdistäminen on ollut antoisaa.

Verkkokursseja olen ostellut jo useamman vuoden ajan ja oppinut niillä vaihtelevasti. Olen ollut yllättynyt siitä, miten toisinaan keveällä osaamisella ja simppeleillä tekniikoilla saadaan vakuuttavaa jälkeä aikaiseksi. Oppila Oy perustettiin sille ajatukselle, että miten mahtavia oppimistuloksia sitä voisikaan saada aikaan, jos asiantuntemukseen ja osaamiseen yhdistetään modernit video- ja e-kirjatekniikat.

Oppilassa koulutan monipuolisesti niin lähi- kuin etäkoulutuksiakin. Käytössäni on modernit etäkoulutusjärjestelmät (Bigmarker), joilla samanaikaisesti ruudun äärelle mahtuu jopa 200 opiskelijaa mistä päin maailmaa tahansa.

Seuraa Instagramissa @tainanorha ja @oppila.fi Instagramista löydät myös Tainan ja puolisonsa Kirjallisia-kirjablogin @kirjallisia sekä @melskatti -kissojen tilit.

 

Käytämme näitä työkaluja itse tai olemme testanneet työkalut ja hyväksi havainneet asiakkaidemme käyttöön. Näistä suurin osa on ns. kaupallisia yhteistyölinkkejä ja ne on merkitty tähdellä (*).  

Jos klikkaat linkkiä ja ostat maksullisen palvelun, saatamme saada jonkin roposen siitä palkkiona. Sinä et maksa ekstraa, mutta saatat saada jonkin tarjouksen tai alennuksen meidän johdostamme. Linkkien klikkaaminen ei sido sinua mihinkään emmekä me niistä rikastu. Kaikki palvelut ovat käytössä ja hyviksi havaittu. Jos et halua klikata näitä linkkejä, löydät nämä palvelut tietysti myös googlaamalla!

Mikä Oppila? 1

* Convertul on ihan huima työkalu. Teen sillä uutiskirjeen tilauslomakkeet sekä käteviä tarjousbannereita ja laskureita. Oppila on käyttänyt Convertfulia nyt parin vuoden ajan ja se on vallan huima. Lomakkeet saa kätevästi liitettyä niin ActiveCampaigniin kuin Mailchimpiinkin ja integraatioita on sinne ja tänne. Testaa ihmeessä ja kokeile vaikka tehdä tyylikäs sähköpostin allekirjoitus (ihan ilmaiseksi). 

Mikä Oppila? 2

* Bigmarker on webinaarityökalu, jota Oppila käyttää verkkokurssien kurssiluentoihin sekä yksilövalmennuksen etäopetukseen. Olemme ehtineet käyttää vasta pintaraapaisua ominaisuuksista ja tarkoitus onkin ehtiä testaamaan automatisoituja webinaareja ja itsekseen pyöriviä luentoja. Kysy ihmeessä lisää kokemuksista. Bigmarker ei ole halvin, mutta sen ominaisuudet ovat kattavat ja se toimii luotettavasti.

Adlibris-kirjakaupasta löytyvät ajankohtaiset kirjat ammattilaisille. Esimerkiksi Tubettamista käsittelevässä blogipostauksessa suosittelen *Tubettajan käsikirjaa luettavaksi ihan aikuisillekin sekä valistavaksi lahjaksi Tubettamisesta haaveilevalle nuoremmalle polvelle. Myös *Oppilan Tainan Sitouta Instagramissa e-kirja löytyy Adlibriksestä.

ScreenCast-O-Matic

Screencast-O-Matic on ollut käytössäni jo monta vuotta! Se on tavattoman helppokäyttöinen ja edullinen ruuduntallennusohjelma, jolla voit kuvata joko tietokoneen ruutua, webbikameran kuvaasi tai molempia, jolloin oma kuvasi tulee ruudulle kulmaan näkyviin. Ilmaisversiolla voi tehdä vartin videoita (logo näkyvissä), mutta maksullisella versiolla aikarajaa ei ole etkä näe logoja. Pro Recorder maksaa vain 15 dollaria vuodessa ja saat *tämän linkin kautta tilatessasi ensimmäisestä vuodesta 20% alennuksen. 

*Canva on maksuttomanakin vallan mainio, mutta Canva Pro on tuonut sellaista mukavuutta ja nopeutta graafiseen suunnitteluun, että pois en aio vaihtaa! Pienellä kuukausimaksulla luon kansikuvat kaikkiin somekanaviin, tyylikkäät otsakekuvat uutiskirjeisiin ja muokkaan koot sopiviksi lennossa. Tallensin palveluun Oppilan brändin värit ja fontit.

*Kokeile ihmeessä Canva Pro -tiliä maksutta

Oppila suunnittelee ja ajastaa Instagram-postauksensa Planolyn avulla. Suutarin lapsella ei ole kenkiä eli Oppilan feedin visuaalisuudessa on toivomista 🙂 mutta juuri sinä voit suunnitella oman feedisi etukäteen jo ihan Planolyn maksuttomallakin versiolla kattavasti. Klikkaa *linkkiä ja kokeile!

Viemo

Vimeo on ammattilaisen videonjakopalvelu. Jos haluat varmistaa, että videoissasi ei näytetä mainoksia tai ne näkyvät tietoturvallisesti vain haluamallesi yleisölle, on Vimeo oikea valinta. Oppilan kurssivideot ovat Vimeossa ja näkyvät vain kurssilaisille. Vimeo on yrityskäytössä maksullinen. Jos olet kiinnostunut, klikkaa *tästä ja saat ensimmäisen vuoden PRO-, Plus- tai Business-tason 25% alennuksella.

Mikä Oppila? 3

Ah, Crello! *Crellon otimme käyttöön kesäkuussa 2019 ja opettelua on vielä edessä. Mutta Crellolla tehdyt animoidut Facebook-julkaisut ovat herättäneet niin paljon kysymyksiä, että ”Millä työkalulla olet ne tehnyt?”, että laitanpa tiedon Crellosta jakoon. Crellossa on suurinpiirtein samat ominaisuudet kuin Canvassa, mutta Crellon huikeat animoidut somejulkaisut vaativat maksullisen tilin. 

Missinglettr automatisoi somejulkaisut eri blogipostauksista! Haluamistasi blogipostauksista se laatii 9 erilaista muokattavaa postausta. Missinglettr julkaisee ne somekanavissasi ikivihreinä 12 kuukauden aikana 9 kertaa – ilman että sinun täytyy enää tehdä mitään. Jos kiinnostuit, *nappaa tästä linkki, jolla saat 3 ensimmäistä kuukautta mistä tahansa paketista puoleen hintaan (50%)!

Mikä Oppila? 4

Mistä bongaan näitä uusia juttuja? No aika usein *AppSumosta. Sinne tulee myyntiin uusia sovelluksia, start-upien kehittämiä appeja, joita tarjotaan parilla kympillä lifetime-versioita sovelluksen rahoittamiseksi. Olen tehnyt huikeita löytöjä sitä kautta. Tee ihmeessä tili AppSumoon ja selaile nykyisiä tarjouksia. Välillä en uskalla edes kurkistaa, koska kuitenkin teen heräteostoksia.

Mikä Oppila? 5

* New Zenler on verkkokurssialusta, johon Oppila ihastui loppuvuonna 2019. Siinä on ”vähän niin kuin kaikki” samassa. Klikkaa tästä ja lähde tutustumaan jonon ohi ihan maksutta beta-versioon, jossa voit rakentaa kurssisi, tallentaa videosi ja myydäkin kursseja. Pro-versiossa on mm. sisäänrakennettu hintaan kuuluva Zoom! Ilmoittaudu myös mukaan Oppilan maksuttomaan webinaariin, jossa New Zenleriä käydään läpi tunnin ajan.