Oppilan vinkit - näitä käytämme itse! 1

Oppilan vinkit syntyivät yleisön pyynnöstä ja omista kokemuksista!

Päivitetty 12.11.2021

Aivan jatkuvasti minulta kysytään, mitä tuotetta / palvelua käytän mihinkin tekemiseen. Koulutuksissa olen jakanut opiskelijoille listaa käyttämistäni palveluista, jotka olen kokenut hyviksi ja tämän listan on moni tallettanut visusti. Minulla on näistä palveluista käyttökokemusta tai syvempää osaamista. Lista kasvaa jatkuvasti. Jos löydät toimimattoman linkin, ole ystävällinen ja laita siitä viestiä.

Tämä lista on pyörinyt monet vuodet padlet-muodossa koulutuksissani ja ollut kiitelty ja monesti tallennettu. Saat ilman muuta jakaa tämän sivun linkkiä eteenpäin – se ilahduttaisi minua kovasti – jos siitä on sinulle hyötyä!

Oppilan suositussa joulukalenterissa olen aikaisempina vuosina myös jakanut näitä vinkkejä kattavilla selostuksilla.

Nyt näitä vinkkejä on koottu yhdelle sivulle ja toivon kovasti, että sinulle on myös iloa näistä vinkeistä. Olen käyttänyt paljon aikaani juuri minulle sopivien palveluiden etsimiseen, testaamiseen ja käyttöönottoon.

HUOM! Osa näistä vinkeistä on ns. *kumppanilinkkejä, jolloin saatan saada jonkin palkkion siitä, mikäli sinäkin hankit maksullisen palvelun käyttöösi. Sinä et maksa mitään lisää eikä linkin klikkaaminen koskaan velvoita sinua mihinkään. Sen sijaan saatat saada jonkin alennuksen tai bonuksen linkin käyttämisestä. Esimerkiksi New Zenler -kurssialustaan minun kutsullani tutustuvat ovat oikeutettuja 50% alennukseen Oppilan New Zenler -verkkokurssista. Olen merkinnyt nämä kumppanilinkit *-merkillä, jotta tunnistat ne.

Linkin klikkaus ei koskaan maksa sinulle mitään eikä se velvoita sinua mihinkään. Mahdollista palkkiotani voit ajatella kiitoksena tekemästäni selvittelytyöstä.

Oppilan vinkit - näitä käytämme itse! 2

*Canva – superhelppoa graafista suunnittelua

*Canva helpottaa arkea ja saa sähköisen brändisi säkenöimään! Canvalla teet somepostaukset, käyntikortit, videoiden pikkukuvat, powerpoint-pohjat – ja nyt myös editoit videoita. Maksuton Canva riittää moneen tarpeeseen, mutta Canva Pro säästää aikaasi ja auttaa tekemään vielä upeampia juttuja. Voit sillä ajastaa Canvalla tekemäsi somejulkaisut suoraan somekanaviin, *Tällä Oppilan suosittelulinkillä saat sitoumuksetta Canva Pron maksutta 30 päiväksi – ja kampanja-aikoina jopa 45 päiväksi.

Oppilan vinkit - näitä käytämme itse! 3

Coolors – ota värit haltuun

Coolors on mitä mahtavin apuväline, kun haluat olla tarkkaa siitä, että sinulla on yhteensopivat värit käytössäsi. Sähköinen brändisi kaipaa selkeyttä ja yhdenmukaisuutta. Coolors auttaa sinua löytämään brändillesi värit, tallentamaan ne ja etsimään vieläpä sopivia aksenttivärejä. Äläkä unohda, että värinäön heikkous on varsin yleinen miesten ongelma (n. 9% miehistä siitä kärsii), ja Coolors auttaa sinua hahmottamaan värejä myös niin, että ne ovat varmasti saavutettavia. Katso lyhyt Youtube-videoni Coolorsin käytöstä!

Mailchimp logo Oppila.fi

*Mailchimp – maailman suosituin uutiskirjetyökalu

*Mailchimp on maailman suosituin uutiskirjetyökalu ja sen käyttö on maksutonta 2000 kontaktiin asti. Mailchimp on ollut käytössä jo parisenkymmentä vuotta. Viimeisen parin vuoden aikana Mailchimpin ominaisuudet ovat lisääntyneet huimasti ja se lähestyykin täysiveristä CRM-järjestelmää. Voit edelleenkin lähettää uutiskirjeitä kontakteillesi, mutta Mailchimpin avulla voit nyt myös tehdä somemainoksia, lähettää postikortteja, tehdä rajattomasti (maksuttomia!) laskeutumissivuja, segmentoida tehokkaasti, tehdä kyselyitä ja vaikka mitä!

Oppila on Mailchimp partner eli osaamisemme on tunnustettua ja tunnistettua. Saat meiltä tehokasta apua ja neuvoja Mailchimp-murheisiisi. Voit varata ajan ajanvarauksestamme, jos haluat yksilöllistä apua tai tule mukaan luennoillemme tai kyselytunneille.

Oppilan vinkit - näitä käytämme itse! 4

*New Zenler – helppo ja edullinen verkkokurssialusta

*New Zenler on myös Oppilan valinta verkkokurssialustaksi. Monet vuodet puuhasimme WordPressin kanssa, kunnes Zenler sai vaihtamaan. Oi että! Siinä vasta verkkokurssialusta! Vuosihintaan (tällä hetkellä 647 dollaria) kuuluu rajattomasti verkkokursseja, rajattomasti opiskelijoita, sähköpostimarkkinointi, verkkokauppa, turvallinen tallennustila videoillesi, Zoomin käyttö max. 300 hengen webinaareihin tai live-tunneille…. ja vaikka mitä. Tee sitoumuksetta maksuton tilisi ja rakenna vaikka kurssisi valmiiksi ennen kuin päätät, haluatko hankkia maksullisen version. Ja jos tarvitset apua, Oppilan tehokkaalla kurssilla opit Zenlerin käytön ja rakennat ensimmäisen kurssisi (ja saat kurssin puoleen hintaan, jos teet Zenler-tilisi tuon linkkini kautta). Lue lisää myös täältä.

Oppilan vinkit - näitä käytämme itse! 5

*Restream – live-video 30 kanavaan

*Restream on työkalu, jonka avulla voit striimata eli siis lähettää live-videotasi jopa 30 kanavaan samanaikaisesti. Miten olisi Youtube- ja Facebook-live samanaikaisesti? *Tee maksuton tili ja nappaa 19 dollarin alkusaldo tilillesi Oppilan linkin kautta.

Oppilan vinkit - näitä käytämme itse! 6

*Ivory Mix – naisellinen kuvapankki

Oletko etsinyt kuvapankkia, jonka kuvia ei ole muualla? Ivory Mix on laadukas, melko naisellinen kuvapankki, jossa on yli 500 maksutonta kuvaa, joita ei muualla ole (vaatii rekisteröitymisen), aiheina sisustus, koti, kotitoimisto, liikunta…. *Maksullisia kuvia voit ostaa yksittäin ja aihepiireittäin. *Vuosimaksullisessa kuvapankissa kuvia on tuhansia ja niitä tulee lisää jatkuvasti. Sen lisäksi vuosimaksuun sisältyy monenlaisia verkkokursseja, oppaita ja työkirjapohjia. Lämmin suositus!

Oppilan vinkit - näitä käytämme itse! 7

*Happyscribe – tekstitys videoihin vaivatta

Tekstitä myös suomenkielinen videosi helposti ja laadukkaasti. Happyscribe on edullinen (12 euroa per tekstitettu TUNTI eli 20 senttiä per minuutti) *Tee maksuton tili ja testaa. Happy Scribe tekstittää yli 100 kielellä! Voit myös halutessasi tehdä ns. transcriptin eli Happyscript tekee puheestasi puhtaaksikirjoitetun tekstin. Ei, tämä ei ole täysin virheetöntä, mutta vältyt isolta työltä kun joudut lähinnä korjailemaan “no tota” ja “niin tota” -lausumiasi pois. Happyscribe tekee halumasi muotoisen tekstitystiedoston, jonka voit liittää vaikka Youtube-videoosi tai Vimeo-videoosi.

Oppilan vinkit - näitä käytämme itse! 8

*Missinglettr – automatisoi somepostauksiasi

Automatisointi on kova juttu! Kun kirjoitan blogipostauksen, *Missinglettr huomaa sen ja tekee minulle ehdotuksen yhdeksästä somepostauksesta sen perusteella. Se nappaa blogistani kuvat ja ehdottaa käteviä lainauksia seuraavalle vuodelle julkaisujen pohjaksi. Käyn ehdotukset läpi ja ajastan ne – ja ikivihreästä blogikirjoituksestani tulee automaattisia Facebook-julkaisuja vuodeksi. Tämä työkalu ikivihreiden ajastamiseen on *Missinglettr ja tällä linkilläni saat kolme ensimmäistä kuukautta puoleen hintaan. Maksuton, hiukan karsittu tilikin löytyy! Ja jos haluat edullisesti testata Pro-versiota, saat sen *5 dollarilla 30 päiväksi.

Emojipedia

😊😊😊😊

Hymiöt näkyville tietokoneella

Oletko kaivannut hymiöitä eli emojeja ihan tietokoneella kirjoittaessasi? Siihen löytyy monta tapaa, mutta minä olen käyttänyt Emojipediaa. Se on simppeli sivusto, josta voit hakea hymiöitä ja kun löydät sopivan, kopioi se vain leikepöydälle ja siirrä haluamaasi paikkaan. 😘 Kätevää! Emojipedia ei maksa mitään, mutta sivuilla näkyy mainoksia, jotka eivät mitenkään haittaa sen käyttöä.

Oppilan vinkit - näitä käytämme itse! 9

PicResize – helppo ja nopea työkalu kuvan koon muuttamiseen

Vaikka koneellani on monenlaisia kuvankäsittelyohjelmia, joskus kaipaan vain nopeaa tapaa tehdä isosta, painokelpoisesta kuvasta sopiva verkkosivuille. Vuodesta toiseen avaan PicResizen. Juu, onhan se vähän ruma ja mainosrahoitteinen, mutta ah, niin toimiva – ja maksuton. Miten se toimii? Avaa PicResize, raahaa haluamasi kuva työpöydältä tai lataa se koneeltasi. Sen jälkeen voit rajata kuvaa ja valita, minkä kokoiseksi haluat sen muokata. Esim. 3000×2000 pikselin kuva, 2 megatavua kooltaan, on aivan liian iso verkkosivuille, mutta sen saa parilla näpsäyksellä vaikkapa 300×200 pikselin kokoiseksi ja tiedostokokokin pienenee lujasti. Sitten vain tallennat sen haluamassasi muodossa koneellesi.

Oppilan vinkit - näitä käytämme itse! 10

*Convertful – upeat lomakkeet sivuillesi

*Convertful on ihan huima työkalu. Teen sillä uutiskirjeen tilauslomakkeet sekä käteviä tarjousbannereita ja laskureita, onnepyöriä ja raaputusarpoja. Oppila on käyttänyt Convertfulia nyt useamman vuoden ajan ja se on toimii täsmällisesti. Lomakkeet saa kätevästi liitettyä niin ActiveCampaigniin kuin Mailchimpiinkin ja integraatioita on sinne ja tänne. Ja Converftul tarjoaa kasan mainioita maksuttomiakin työkaluja.

Oppilan vinkit - näitä käytämme itse! 11

Maksuttomia kuvapankkeja

Ei ole mitään syytä “lainailla” eli käyttää kuvia luvattomasti netin syövereistä. Muistathan, että “lainattu googlesta” ei ole kuvan luvallista käyttöä. Mutta ei syytä huoleen, sillä tässä listaan sinulle muutaman kuvapankin, joista saat kuvia maksutta myös kaupalliseen käyttöön. Pidä kuitenkin mielessä, että koska kuvat ovat julkisesti saatavilla, moni muu käyttää samoja kuvia, joten älä ehkä rakenna koko yrityskuvaasi näiden varaan. Jos kaipaat kuvia, jotka eivät pompi silmille useasta paikasta, löydät tästä listasta myös erittäin hyvien maksullisten kuvapankkien linkkejä. Tarkista kuitenkin aina kuvapankin ohjeet kuvien käytöstä, jotta et törmää ongelmiin.

Pexels on suosikkini, koska siellä voit valita, minkä kokoisena haluat kuvan ladata. On turha tallentaa omalle koneelle painokelpoista kuvaa, jos tarvitset vain pienen kuvituskuvan uutiskirjeeseen tai verkkosivuille. Pexelsin haku toimii myös moitteetta suomeksi.

Unsplash ja Picjumbo ovat myös suosittelulistallani. Kumpikaan ei vaadi rekisteröitymistä, mutta Picjumbo on myös alkanut myydä jäsenyyttä. Siihen en ole vielä tutustunut, koska maksuttomat kuvat ovat riittäneet.

Oppilan vinkit - näitä käytämme itse! 12

*Moosend – uutiskirjepalvelu, jonka palvelimet ovat Euroopassa

*Moosend on uutiskirjetyökalu, joka on maksuton käyttää 1.000 kontaktiin asti. Voit maksuttomalla tililläkin lähettää rajattomasti sähköposteja ja käyttää mm. tehokkaita automaatiotyökaluja. Moosendin käyttöliittymä on hauskan näköinen. Ja mikä parasta näin GDPR-aikaan: Moosendin palvelimet sijaitsevat Euroopassa! *Maksuttoman tilin tekeminen on nopeaa ja alkuun pääset helposti. Maksullisella tilillä voit rakentaa myös kauniita ja tehokkaita laskeutumissivuja.

Oppilan vinkit - näitä käytämme itse! 13

*Quaderno ja kansainväliset alvit ovat ojennuksessa

Kansainvälisen verkkokurssialustan tai muun yhdistäminen Suomen markkinoille voi toisinaan olla vähän haastavaa, eritoten jos asiakkaasi haluavat saada kirjanpitokelpoisia kuitteja arvonlisäveroerittelyineen. Quaderno hoitaa tämän puolen puolestasi. Oppila käyttää Quadernoa asteittain kasvavasti New Zenler -verkkokurssimyynnin kohdalla. Kuukausimaksu on alkaen 29 euroa ja voit muokata asiakkaille lähtevät sähköpostit ja kuitit oman brändisi mukaisiksi väritystä, kieliasua ja logoa myöden. Quaderno yhdistyy Stripeen vaivattomasti.

Oppilan vinkit - näitä käytämme itse! 14

Befunky

Joskus tarvitaan nopeaa ja kätevää kuvanmuokkausta. Löydän itseni usein käyttämästä Befunkyn selaimessa toimivaa kuvankäsittelyohjelmaa, jolla voi tehdä pieniä ja käteviä muokkauksia. Ja Oppilan Instagram-tilin “mietelausejulkaisut” olen tehnyt Befunkyllä. Minulla on tililläni valmiiksi aseteltu pohja, jolle kirjoitan tekstin. Nopeaa ja kätevää – ja maksutonta.

Facebook Sharing Debugger

Jaoitko verkkosivuiltasi linkin Facebookissa ja näkyville tuli ihan väärä kuva. Tiesitkö, että voit etukäteen tarkistaa, että mikä kuva tulee näkyville ns. jakokuvaksi? Facebookilla on kätevä ja ihan maksuton työkalu, jota kannattaa käyttää joka kerta, kun olet julkaissut jotain uutta tai kun olet jakamassa Facebookissa tai Twitterissä jotain tärkeää. Tälle avautuvalle sivulle voit syöttää linkkisi ja jos sitä ei ole aiemmin jaettu Facebookissa, klikkaat Fetch-nappulaa ja sen jälkeen näetkin, mitä Facebook linkistäsi näyttäisi. Ja jos käyt alkuperäisen linkin sisältöä muuttamassa (kuvia lähinnä), käy sen jälkeen vielä “raapimassa” uusi kuva näkyville.