Instagram-tilin poistaminen pysyvästi tai tilapäisesti – helpot ja nopeat ohjeet

mennessä Päivitetty 6.2.2020 | Julkaistu 24.10.2019

Instagram-tilin poistaminen saattaa käydä mielessä, jos tuntuu siltä, että somepaasto tai sosiaalisesta mediasta poistuminen kokonaan olisi tarpeen. Tai toisinaan sitä vain on tullut ahnehdittua Instagram-tilejä vähän joka harrastukselle ja jokin niistä vain jää enemmän unholaan.

 

Silloin voi olla syytä joko poistaa Instagram-tili kokonaan tai vain väliaikaisesti.

 

Tässä kirjoituksessa käydään läpi seuraavat asiat:

 

  • Instagram-tilin poistaminen käytöstä väliaikaisesti
  • Instagram-tilin poistaminen pysyvästi
  • Kuvien kopioiminen itselle talteen

 

HUOM! Näitä toimintoja ei voi tehdä kännykkäsovelluksella vaan tällä kertaa joudut kirjautumaan selaimella Instagramiin. Tarvitset siis käyttäjätunnuksesi lisäksi salasanasi. 

Instagram-tilin poistaminen käytöstä väliaikaisesti

 

Jos haluat Instagram-käyttäjätilisi pois käytöstä väliaikaisesti, tarkoittaa se sitä, että… no… voit ottaa sen uudelleen käyttöön halutessasi, jos vain muistat tunnuksesi ja salasanasi. Jos siis kyllästyttää, olet saanut kyseenalaista julkisuutta tai muuten vain haluat pitää taukoa, tässä ohjeet.

A) Mene osoitteeseen www.instagram.com ja kirjaudu tilillesi Tarvitset siihen käyttäjätunnuksen ja salasanan. Jos et muista salasanaa, olet toivottavasti tiliäsi luodessasi ilmoittanut sähköpostiosoitteen ja/tai puhelinnumeron, niin voit palauttaa salasanan.

 

B) Kun olet päässyt tilillesi, mene kohtaan “Muokkaa profiilia”, se löytyy profiilisivultasi. 

 

C) Aivan sivun alalaidassa (lähetä-napin vierellä) on “Poista käyttäjätili väliaikaisesti käytöstä” -linkki. Klikkaa sitä. Pääset valitsemaan syyn, miksi näin haluat tehdä.

 

Poista Instagram-tili väliaikaisesti käytöstä

 

Syitä listalla on useita ja valitessasi jonkin syyn Instagram vielä opastaa omilla ohjeillaan, miten saattaisit kuitenkin päästä poistumissyystä yli ja pitää tilisi voimassa. Valitse siis sinun tilanteeseesi sopivin syy.

 

Instagram-tilin tilapäisen poistamisen syitä

 

D) Jos olet vielä päätöksessäsi vahva, valitse syy ja kirjoita salasanasi ja paina “Poista käyttäjätili käytöstä väliaikaisesti” -painiketta. 

HUOM! Tilin voi väliaikaisesti poistaa käytöstä vain kerran viikossa. Takaisin pääset yksinkertaisesti kirjautumalla Instagramiin sisälle uudelleen.

 

Instagram-tilin poistaminen käytöstä pysyvästi

 

Jos haluat ehdottomasti poistaa Instagram-tilisi käytöstä ihan kokonaan, onnistuu se lähes samanlaisilla ohjeilla. 

 

Ole tarkkana! Jos olet tehnyt uuden, ihanan tilin ja haluat poistaa vanhan, varmista, että ihan taatusti poistat tuon vanhan, sillä jos sinulle käy köpelösti ja poistat tuon uuden, ihanan tilisi, et saa sen käyttäjänimeä enää uudelleen käyttöösi!

 

Instagram ohjeistaa vielä tiukasti, että

“Profiilisi, kuvasi, videosi, kommenttisi, tykkäyksesi ja seuraajasi poistetaan pysyvästi, kun poistat käyttäjätilisi. Jos haluat vain pitää taukoa, voit sen sijaan poistaa käyttäjätilisi käytöstä tilapäisesti. Kun olet poistanut käyttäjätilisi, et voi rekisteröityä uudelleen samalla käyttäjänimellä tai lisätä käyttäjänimeä toiseen käyttäjätiliin. Emme myöskään voi aktivoida poistettuja tilejä uudelleen.”

 

Väliaikainen poistaminen näyttää seuraajillesi aivan samalta kuin Instagram-tliin poistaminen pysyvästi: tiliä ei löydy! Pohdi siis tarkkaan, oletko valmis poistaamaan tilisi ihan kokonaan. Pysyvästi. Ikuisesti.

 

Jos olet varma ja haluat poistaa Instagram-tilisi pysyvästi, seuraa näitä ohjeita:

 

A) Siirry tämän linkin mukana Instagramin tilinpoistamissivulle. 

Huomaa, että sinun täytyy olla kirjautuneena selaimeen JUURI SILLÄ INSTAGRAM-TILILLÄ, JONKA HALUAT POISTAA.

 

 

 

B) Valitse alasvetovalikosta syy poistolle.

 

C) Syötä salasanasi ja paina punaista “Poista käyttäjätili käytöstä pysyvästi” -painiketta. 

 

 

Heippa! Tilisi on poistettu pysyvästi etkä saa käyttäjänimeäsi enää takaisin. Etkä mitään aiempaa sisältöä. 

 

Kuvien tallettaminen ennen käyttäjätilin poistoa

Koska olet tietysti malttavainen ja luet ohjeet ensin hyvin, uskallan jättää tämän vinkin tänne loppuun viimeiseksi. 

Kenties haluat kuitenkin kaikki kuvasi ja niiden kommentit talteen ennen kuin heität heipat Instagramille kokonaan. Se onnistuu, sillä voit pyytää Instagramia toimittamaan sinulle kaiken julkaisemasi materiaalin (kuvat, videot, niiden saamat kommentit ja jopa direct messaget eli viestittelyhistoriasi ja profiilisi tiedot eli koko hela hoito!) .

Tämä ei ole kuitenkaan hätäisen hommaa, sillä jos olet ollut aktiivinen, on tuo koostetiedosto melkoisen iso kooltaan ja Instagramilta saattaa mennä sen muodostamiseen jopa kaksi päivää. Jos siis mielessä on Instagram-tilin poistaminen pysyvästi, koita malttaa sen verran, että saat kuvasi talteen (jos ne haluat säilyttää).

 

A) Tämäkin toiminto pitää hoitaa selaimella eikä sitä voi tehdä kännykän sovelluksella.

B) Mene Instagram-tilisi asetuksiin kohtaan “Yksityisyys ja tietoturva” tai suoraan tästä linkistä perille.

C) Löydät lähes sivun alalaidasta kohdan “Tietojen lataus” – Pyydä latausta. Avautuvassa ikkunassa saat syöttää sähköpostiosoitteen ja sitten vain odottelet sähköpostia, jossa on linkki tuon koostetiedoston lataamiseen.

 

Kopioi tietosi Instagramista

 

Odottele kärsivällisesti, että saat sähköpostiisi tiedot tietojen lataamisesta. Siinä voi tosiaan mennä jopa pari päivää. 

 

Toivottavasti ohjeista on sinulle iloa, jos päädyt tilanteeseen, jossa Instagram-tilisi näkyvyys ei enää olekaan toiveissasi. Poistaminen on muuten muutenkin ollut suosittu aihe blogissani. Tätä kirjoitustani Instagram-seuraajien poistamisesta lukee edelleen päivittäin todella moni! 

Taina Norha

Oppilan perustaja, KTM, Ammatillinen opettaja

 

Taina Norha, Oppilan perustaja

 

Taina Norha kouluttaa ja konsultoi markkinointiviestintää ja digitaalista markkinointia Oppila Oy:ssä. Taina toimii kouluttajana myös Oppilan verkkokursseilla ja -luennoilla. Ajanvarauksella saat nopeaa apua digimarkkinoinnin murheisiin.

Seuraa Instagramissa @tainanorha ja @oppila.fi Instagramista löydät myös Tainan ja puolisonsa Kirjallisia-kirjablogin @kirjallisia sekä @melskatti -kissojen tilit.

     Nämäkin saattavat kiinnostaa:

Pin It on Pinterest