Oppilan uutiskirjevinkit
|

Tiedätkö mikä on uutiskirjetyökalu? Lähetätkö postia isommalle joukolle?

Uutiskirjetyökalu helpottaa monen työpäivää.

Viime talvena olin pitämässä markkinointiviestinnän koulutusta ja tuli puhe sähköpostimarkkinoinnista. Tai taisimme puhua ylipäätään sähköposteista ja aiheista, kuten sähköpostimarkkinointi, uutiskirje, jäsenkirje, asiakaskirje. Tuttuja asioita, niitä minunkin sähköpostilaatikkoni tulvii. Muistan kuitenkin kurssilla olleen nuoren miehen todenneen, että “Sähköposti! Eihän kukaan enää lähetä sellaisia.” Vietimme mielenkiintoisen hetken jutellen siitä, voiko sosiaalinen media korvata sähköpostia.

Minun mielipiteeni on, että ei voi.

Olen kouluttanut vuosien varrella etenkin yrittäjiä sähköiseen markkinointiin ja olen huomannut, miten sosiaalisen median algoritmien muuttuminen on saanut monen palaamaan sähköposteihin panostamiseen. Facebookilla et voi tavoittaa kaikkia – tai et ainakaan voi olla siitä varma, vaikka miten viestisit oikeaan aikaan, erottuvalla kuvalla tai videoviestillä.

Jättimäiset ja pienemmätkin jakelulistat Outlookissa aiheuttavat murheita

Some ei kuitenkaan ole ollenkaan se suurin syy siihen, miksi sähköpostien lähettämiseen kannattaa panostaa. Olen nimittäin saanut olla auttamassa useita yrittäjiä ja yhdistysaktiiveja, jotka alkavat olla solmussa ylläpidettyään useiden satojen (jopa yli 500 vastaanottajan!) jakelulistoja Outlookissa tai Gmailissa. Kuinkahan monen yhdistyksen jäsenrekisteri pyöriikään vain excelin varassa, josta kopioidaan osoitteet satunnaisiin sähköposteihin.

Kuulutko sinä heihin? Tiesitkö, että on olemassa vallan mainioita uutiskirjetyökaluja, joiden avulla niin osoitteiston ylläpitäminen kuin postitusten suunnittelukin sujuu vaivatta ja luotettavasti. Uutiskirjetyökalu, sähköpostimarkkinoinnin työkalut, asiakaskirjetyökalu – näillä työkaluilla on monta eri nimeä, mutta tarkoitus on sama: lähettää isolle joukolle sähköpostia helposti ja luotettavasti.

Uutiskirjetyökalu avuksi

Uutiskirjetyökalut eivät ole vain isojen yritysten työkaluja vaan myös pk-yritykset ja yhdistykset voivat mainiosti niitä hyödyntää. 

Viime talvena pidin tuota samaa koulutusta seuraavalla viikolla toiselle ryhmälle, jossa mukana oli yrittäjiä. Tuo ensinmainittu ryhmä koostui hiukan nuoremmista opiskelijoista. Yrittäjät tekivät harvinaisen selväksi, että nyt opetat, heti tänään, miten käytetään Mailchimpia. Heille oli aivan selvää se, että ilman kunnon työkaluja ei sähköposteja kannata lähettää ja että asiakkaat, sidosryhmät ja yhdistysten jäsenet edelleen odottavat saavansa sähköpostilaatikkoonsa asiallisia ja hyvän näköisiä posteja.

Jos Mailchimp kiinnostaa, mutta aloittaminen hirvittää, ei huolta! Olen laatinut nimenomaan vasta-alkajille verkkokurssin, jolla kädestä pitäen opetan, miten Mailchimp otetaan käyttöön ja mitä kaikkea sillä voi tehdä. Kurssi perustuu kaikkeen siihen tietoon, jota olen kerännyt käyttäessäni Mailchimpia asiakkaiden kanssa ja vuosikaudet omien postituslistojen kanssa. Olen opettanut Mailchimpin käyttöönottoa luokkaopetuksena monenlaisille ryhmille, pääosin pk-yrittäjille.

Tutustu kurssiin Oppilan kurssikaupassa klikkaamalla TÄSTÄ

Tilaa maksuton opas toimitettuna sähköpostiisi

oppilan_maksuton_opas uutiskirjetyökalu

Oletko kiinnostunut lukemaan lisää siitä, miten uutiskirjetyökalu voi helpottaa elämääsi? Olen laatinut oppaan, jossa kuvataan monia syitä, miksi uutiskirjetyökalu helpottaa elämääsi, jos tarkoituksenasi on lähettää sähköposteja isolle joukolle. Voit ladata oppaan maksutta tässä alla olevan lomakkeen avulla. 

Taina Norha Oppila Oy

Taina Norha

Löydät myös Tainan ja puolisonsa Kirjallisia-kirjablogin sekä sen Instagram-tilin @kirjallisia 

Similar Posts