Opi uutiskirjeet perusteellisesti!

MAILCHIMP-VERKKOKURSSI

Kurssi ei ole tehokäyttäjän jatkokurssi eikä se mene syvälle edistyneisiin ominaisuuksiin. Mailchimp-verkkokurssi on tarkoitettu nimenomaan vasta-alkajille, joiden ei tarvitse olla millään tavalla tietokone- tai sähköpostiguruja!

Mailchimp-verkkokurssi vasta-alkajille 1

Kurssilla on sisältöä, mm. liveluentoja myös edistyneemmistä ominaisuuksista sekä liveluentojen tallenteet syksystä 2018 alkaen käytössäsi.  

Kyllä! Haluan oppia lähettämään itse uutiskirjeet Mailchimpin avulla!

 • VAIN 129 euroa 99 euroa korona-alennuksella!
 • 50 videoluentoa
 • yli 7 tuntia video-oppitunteja
 • liveluentoja 10 kertaa vuodessa
 • kurssin liveluentojen tallenteet syksystä 2018 lähtien katsottavissa
 • materiaalit käytössäsi 12 kuukautta
 • pääsy vain kurssilaisille tarkoitettuun Facebook-ryhmään ja kurssin omaan yhteisöön
 • kurssimateriaalin päivitykset Mailchimpin päivittyessä (käynnissä jatkuvasti!)
 • 30 päivän rahat takaisin -tyytyväisyystakuun
 • lisämateriaaleja, ekstraluentoja ja webinaareja
 • voit opiskella missä ja milloin tahansa

Tehokas kurssi

HUOM!  Kurssiin sisältyy Facebook-ryhmän tuki ja käytännössä kurssin kouluttaja vastailee ryhmässä kaikenlaisiin kurssin aiheeseen liittyviin kysymyksiin. Kurssin tuki tapahtuu siis Facebook-ryhmässä sekä kurssin omassa, suljetussa yhteisössä. Myös noin. kerran kuussa pidettävällä liveluennolla voit kysyä mitä tahansa kurssin aiheeseen liittyvää. Saat siis käytännössä yhden yksityistunnin hinnalla kouluttajan ja ryhmän avun, n. 10 ajankohtaisluentoa vuodessa sekä tietysti kaikki yli  kurssivideota!

 

Markkinointipäällikkö Oppilasta

Tätä kaikkea löydät Oppilan Mailchimp-verkkokurssilta:

 • Kurssilla on nyt jo yli 7 tuntia videomateriaalia eli lyhyitä oppitunteja, joilla käydään kädestä pitäen läpi jokainen yksityiskohta huolella ja rauhallisesti.
 • Saat kurssin ajaksi myös pääsyn vain kurssilaisille tarkoitettuun Facebook-ryhmään, jossa saat tukea ja apua muilta kurssilaisilta ja opettajalta.
 • Mailchimp on jatkuvasti kehittyvä palvelu, minkä johdosta myös kurssimateriaali pidetään jatkuvasti päivitettynä.
 • Uusista ominaisuuksista tai muutoksista tiedotetaan tehokkaasti ja säännöllisesti kurssin omassa Facebook-ryhmässä, ja 1-2 kuukauden välein järjestetään myös videoluentoja, joissa kouluttaja vastaa kurssilaisten kysymyksiin.
 • Jos sinulla ei vielä ole Mailchimp-tiliä, opit rekisteröimään maksuttoman tilin itsellesi.
 • Kurssilla opit hallitsemaan yleisöäsi eli postituslistaasi huolella ja täsmällisesti.
 • Kurssilla opit käymään läpi ja muokkaamaan listaltasi lähtevät vahvistusviestit, jotta ne kertovat kaiken tarpeellisen tiedon.
 • Opit kurssilla tekemään itsellesi kirjepohjan, jota voit hyödyntää postituksissasi.
 • Opit myös muokkaamaan sitä ja käyttämään valmiita pohjia.
 • Opit lukemaan raportteja ja hyödyntämään niistä saamaasi tietoa.
 • Kurssin kouluttajalla on pitkä kokemus Mailchimpin käytöstä ja yrittäjien kouluttamisesta. Koulutukseltaan hän on ekonomi ja ammatillinen opettaja.
 • Jokaisen oppitunnin aloittaa johdanto, jossa käsitteet käydään huolella läpi. Sen jälkeen näet opettajan ruudulta, miten opetettu asia tehdään käytännössä.
 • Kurssilla käydään läpi myös lainsäädäntöä, jotta osaat lähettää kampanjasi laadukkaasti ja laillisesti myös GDPR:n huomioiden. Mailchimpin GDPR-ominaisuudet kuuluvat kurssiin!
 • Jokainen keskeinen englanninkielinen termi käydään läpi suomeksi ja voit aina palata tarkistamaan asian videolta.
 • Vaikka Mailchimp on viime aikoina karsinut kovalla kädellä maksuttomien tilien ominaisuuksia, keskitytään kurssilla ottamaan niistä kaikki irti! 
 • Oppitunnit päättyvät yhteenvetoon, joissa läpikäyty asia vedetään vielä yhteen.Kurssilla opit huolehtimaan, että kaikki perusasetukset tulevat kerralla kuntoon.
 • Opit halutessasi tuomaan osoitteita muista järjestelmistä (verkkokauppa, gmail, outlook, jäsenrekisteri).

HUOM! Kurssiin sisältyy Facebook-ryhmän tuki ja käytännössä kurssin kouluttaja vastailee siellä kaikenlaisiin kurssin aiheeseen liittyviin kysymyksiin. Myös n. 1-2 kuukauden välein pidettävällä liveluennolla voit kysyä mitä tahansa kurssin aiheeseen liittyvää. 

Aloita opiskelu heti tänään!

Opit tekemään ammattimaista viestintää yrityksellesi, yhdistyksellesi tai blogillesi. Kun teet kurssin ohjeiden mukaisesti asetukset ja kirjepohjat kuntoon, voit jatkossa keskittyä vain pohtimaan, mistä asioista haluat vastaanottajille kertoa.

Tee fiksu päätös siis jo tänään ja opiskele tehokkaasti ja laadukkaasti missä ja milloin tahansa.

Saat käytännössä yhden yksityistunnin hinnalla kouluttajan ja halutessasi ryhmän tuen sekä n. 10 vuotuista ajankohtaisluentoa sekä tietysti kaikki yli 50 kurssivideota!

Pätevä ja kokenut kouluttaja

Perinpohjainen verkkokurssi perustuu Oppilan Tainan eli KTM Taina Norhan vuosien kokemukseen Mailchimpin käytöstä asiakkaiden, yhteistyökumppaneiden ja omien postituslistojen ylläpitämisessä. Tainalla on myös pitkä kokemus Mailchimpin opettamisesta luokkaopetuksena. Hän on kouluttanut Mailchimpin käyttöönottoa tehokoulutuspäivinä ja tämä materiaali on syntynyt myös koulutuspäivien aikana kerätyn kokemuksen ja palautteen avulla. Tainalla on myös ammatillisen opettajan pätevyys ja hän kouluttaa myös sähköistä viestintää myös aikuisopiskelijoille. 
Taina Norha
Oppila Oy, KTM, Ammatillinen opettaja

TUTUSTU KURSSIN OPISKELIJOIDEN PALAUTTEISIIN!

[tvo_shortcode id=53499]

“Kuuden tunnin koulutuspäivä luokassa on aina ollut tehokas ja kiitelty opetuspaketti. Opiskelijan on kuitenkin toisinaan vaikea saada yhdeltä istumalta kaikkea tehtyä, sillä monen asian läpikäyminen ja sen myötä monen uuden asian oppiminen vaatii hiukan sulattelua myös.  Opiskelijan on syytä rauhassa saada etsiä sopivia kuvia, miettiä logonsa paikkaa ja suunnitella tekstejään. Asiaa on helpointa käydä läpi pienissä paloissa, omaan tahtiin, sillä silloin oppiminenkin tapahtuu syvällisemmin. Myös kertaamiselle on hyvä jättää aikaa.”

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Kyllä! Kaikki kurssin asiat käydään läpi perinpohjaisesti ja huolella.

Kurssilla ei edellytetä mitään etukäteistietoja Mailchimpista. Tahti on rauhallinen ja jokaisen videoluennon voi katsoa uudelleen niin monta kertaa kuin haluaa. Johdanto-osioissa sinut perehdytetään peruskäsitteisiin ennen kuin ryhdyt harjoittelemaan.
Mailchimp on maailman suosituin uutiskirjetyökalu eli siis työkalu sähköpostien lähettämiseen isolle joukolle kerrallaan.

Sen avulla voi kätevästi lähettää monenlaisia massapostituksia sähköpostien tilaajille. Verkkosivuille ja Facebook-sivulle sijoitettavilla lomakkeilla on kätevä pyytää asiakkaita itse liittämään itsensä tilaajiksi ja listalta poistuminen hoituu myös kätevästi jokaisen viestin lopussa olevien lakisääteisten “peruuta uutiskirjeen tilaus” -linkkien avulla.

Mailchimpin käyttö on ilmaista, mikäli listalla on alle 2000 sähköpostiosoitetta ja mikäli kuukaudessa lähetetään alle 12.000 sähköpostia. Monelle suomalaiselle pk-yritykselle ja yhdistykselle tuo riittää vallan mainiosti! Mikäli tilaajamäärä tästä kasvaa, ei maksullinen versiokaa

n ole kallis. Mailchimp on kuitenkin englanninkielinen. Oppilan Mailchimp haltuun tehokkaasti -verkkokurssilla opit kaikki keskeiset termit suomeksi. Kurssi keskittyy siihen, että opit nopeasti löytämään kaiken oleellisen Mailchimpin hallinnasta ja opit peruskäsitteet heti aluksi.

Mailchimp
Taina Norha, Oppilan perustaja
Mailchimp-verkkokurssi vasta-alkajille 2

Kouluttaja eli Oppilan Taina on omalta koulutukseltaan markkinointiekonomi ja sen lisäksi pedagogisesti pätevä ammatillinen opettaja, joka opettaa jatkuvasti erilaisia ryhmiä (ammatti- ja erikoisammattitutkintoja).  Hänellä on pitkä kokemus niin sähköisestä markkinoinnista ja viestinnästä kuin erilaisten ryhmienkin  kouluttamisesta. Hienoinen Turun murre saattaa puheen nuotissa kuulua, mutta sehän on vain hauskaa. Oppilan Taina on ihan nörtti ja tottunut vääntämään teknisiä asioita rautalangasta monenlaisten ryhmien kanssa.

Oppilan tyytyväisyystakuu


Kurssimaksun maksettuasi sinulla on mahdollisuus opiskella täysipainoisesti ja aktiivisesti 30 päivän ajan. Jos et ole tyytyväinen kurssimateriaaliin tai et ole saanut aktiivisesta opiskelusta huolimatta omaa postituslistaasi käynnistymään, voit saada maksamasi kurssimaksun takaisin! Siinä tapauksessa käymme kanssasi yhdessä läpi suorittamasi kurssiosuudet ja pohdimme, mikä vaikutti ongelmalliselta. Palautteen otamme aina kiitollisesti vastaan, jotta voimme jatkossa palvella vielä paremmin.

Mitä tarvitset opiskeluun?

 • Tietokone ja nettiyhteys ovat tarpeen. Myös tablettitietokone (ipad tms) käy ja voit ilman muuta seurata videoita vaikka kännykän ruudultakin. Suosittelemme kuitenkin hiukan puhelimen ruutua isompaa näyttöä, sillä pieneltä ruudulta eivät kaikki tekstit välttämättä näy riittävän hyvin. Kurssilla näytetään videoilla paljon Mailchimpin näkymää ja toisinaan valikoissa on paljon tekstiä.
 • Jos haluat seurata videoluentoja rauhassa, kuulokkeet voivat tehdä kokemuksesta paremman. 
 • Jotkut opiskelijat oppivat paremmin tekemällä vielä omia muistiinpanoja, mutta se ei ole välttämätöntä. Voit halutessasi pitää kurssimateriaalia auki yhdellä selaimen välilehdellä ja omaa Mailchimp-tiliäsi toisella ja katsella videoita kaikessa rauhassa, kelailla ja pysäytellä omaan tahtiisi. Tekemällä oppii, kun saat rauhassa kokeilla!

Nettiyhteyden on syytä olla toimiva. Mitään huimaa tehoyhteyttä eivät videot vaadi, mutta liikkuvaa kuvaa pystyy yleensä katsomaan parhaiten vähintään 3 Mbps-nopeudella. Yleensä kännykän 3G-yhteys riittää, jos yhteys on riittävän vahva etkä hermostu satunnaisista pätkäisyistä.

 • Omat verkkosivut eivät ole välttämättömät, mutta tarvitset
  • Sähköpostiosoitteen, jonka nimissä lähetät viestin
  • Verkkosivut tai blogin (ja sen osoitteen)  tai Twitter-profiilin tai Facebook-sivun

Nämä tarvitaan tiliä perustettaessa. Facebook-sivu (ei henkilökohtainen profiili) riittää kyllä. HUOM! Gmail- tai hotmail-osoitteen (tai jokin muu yleisempi pääte, jota et itse omista) käyttäminen saattaa aiheuttaa hankaluuksia viestien läpimenoon, sillä jotkin viestejä vastaanottavista palvelimista siirtävät yleisemmistä osoitteista tulevia viestejä herkästi roskapostiin. Suosittelemme lämpimästi oman .fi-päätteisen (tai jonkin muun) sähköpostiosoitteen hankkimista, mutta voit toki aloittaa gmaililla tms myös.
Mailchimp muokkasi palveluihinsa GDPR-yhteensopivia elementtejä toukokuussa 2018. Mailchimp on työkalu, jonka avulla voit varmistaa omassa toiminnassasi sen, että noudatat EU:n tietosuoja-asetusta. Mailchimpilla keräät sähköpostiosoitteita siten, että saat sähköpostin omistajan nimenomaisen suostumuksen osoitteen tallentamiseen ja postin lähettämiseen hänelle. Kurssilla käydään läpi se, että sinun ei ole luvallista kerätä eikä lähettää sähköpostia osoitteisiin, joiden omistajilta et siihen ole saanut lupaa. Sinänsä tuo vaatimus on ollut olemassa jo aiemmassa lainsäädännössä, mutta nyt voit toimia itse siten, että sähköpostiosoitteiden kerääminen ja viestien lähettäminen on huomioitu paremmin kuin jos keräisit osoitteita vaikka vain omaan osoitekirjaasi. Mailchimpin postituslistalta pääsevät tilaajat itse pois klikkaamalla “peru tilaukseni” -linkkiä.

Kurssilla on oma oppituntinsa Mailchimpin GDPR-kenttien käyttöön sekä muihin GDPR-muutoksiin eli sama sisältö kuin Oppilan Mailchimp ja GDPR -verkkokurssilla.

 • Nopein reitti on ilman muuta kurssin oma Facebook-ryhmä, jonne saat pääsyn kurssia aloittaessasi! Moni opiskelija on saattanut törmätä samaan ongelmaan ja ratkaisu voi tulla vertaisoppijalta! Myös kurssin kouluttaja vastailee ryhmässä oleviin kysymyksiin useamman kerran viikossa.
 • Oppilan asiakaspalvelun kautta voit myös ilman muuta kysellä!

Maksamiseen löytyy taatusti jokaiselle sopiva vaihtoehto! Meillä on käytössä verkkomaksupalvelu, jonka kautta kurssin voit maksaa

 • verkkopankkimaksuna
 • yleisimmillä luottokorteilla
 • Mash-laskulla ja osamaksulla
 • Joustoluotolla erissä
 • Masterpassilla
 • Mobilepaylla
 • Kaikki maksutavat löytyvät alla olevasta bannerista
 • Ja jos vielä tarvitset erikseen laskun yritykselle, voit tiedustella laskumahdollisuutta.
Oppilan kurssikaupan maksutavat

Mahtavaa! Klikkaa vain TÄSTÄ niin ohjaudut suoraan verkkokaupan kassalle. Tämän sivun alalaidasta löydät myös ostopainikkeen sekä linkit tilausehtoihin. Tilatessasi määrittelet itsellesi salasanan ja kun olet suorittanut maksun, sähköpostiisi tulee tilausvahvistus, josta löydät linkin, josta pääset kirjautumaan Oppilan kurssikeskukseen. Tunnuksena käytät omaa sähköpostiosoitetta ja salasanan olet luonut itse tilausta tehdessäsi. Jos tilausvahvistus viipyy (sen pitäisi saapua ihan parissa minuutissa automaattisesti vuorokaudenajasta riippumatta), ota yhteyttä asiakaspalveluumme, niin saat vahvistuksen uudelleen. Kurkista sitä ennen roskapostilaatikkoosi.

30 päivän tyytyväisyystakuu

Kurssimaksun maksettuasi sinulla on mahdollisuus opiskella täysipainoisesti ja aktiivisesti 30 päivän ajan. Jos et ole tyytyväinen kurssimateriaaliin tai et ole saanut aktiivisesta opiskelusta huolimatta omaa postituslistaasi käynnistymään, voit saada maksamasi kurssimaksun takaisin! Siinä tapauksessa käymme kanssasi yhdessä läpi suorittamasi kurssiosuudet ja pohdimme, mikä vaikutti ongelmalliselta. Palautteen otamme aina kiitollisesti vastaan, jotta voimme jatkossa palvella vielä paremmin. Voit siis huoletta lähteä kurssille!

PS: Ethän jäänyt miettimään? Älä ohita tätä kurssia!

Haluat ilman muuta oppia käyttämään maksutonta Mailchimpia ja lähettämään upeita ja juuri sinulle sopivia uutiskirjeitä, asiakaskirjeitä, jäsenkirjeitä…. 129 eurolla saat yli 50 video-oppituntia ja yli 6 tuntia huikeasti pedagogisesti laadukasta opetusta.

 • Yli 50 videoluentoa
 • yli 7 tuntia videomateriaalia
 • Materiaalit käytössäsi 12 kuukautta
 • Pääsy vain kurssilaisille tarkoitettuun yhteisöön
 • Kurssimateriaalin päivitykset Mailchimpin päivittyessä
 • 30 päivän rahat takaisin -tyytyväisyystakuun
 • Lisämateriaaleja, ekstraluentoja ja webinaareja
 • Maksa heti tai osamaksulla – paljon maksutapoja!
 • Voit opiskella missä ja milloin tahansa!

Saat yhden yksityistunnin hinnalla tämän kaiken ja opit käyttämään Mailchimpia, jonka käyttäminen  on alle 2.000 sähköpostiosoitteen postituslistalle maksutonta! Säästät roimasti rahaa ja aikaa!

HUOM! Kurssiin sisältyy oman ryhmän tuki ja käytännössä kurssin kouluttaja vastailee kurssin omassa yhteisössä kaikenlaisiin kurssin aiheeseen liittyviin kysymyksiin. Myös kerran kuussa pidettävällä liveluennolla voit kysyä mitä tahansa kurssin aiheeseen liittyvää. Saat siis käytännössä yhden yksityistunnin hinnalla kouluttajan ja ryhmän avun sekä n. 10 ajankohtaisluennon sekä tietysti kaikki 50 kurssivideota!

Oppila Oy on turkulainen digimarkkinointiin, sen kouluttamiseen, sekä kirjoittamiseen ja hakukoneystävälliseen sisällöntuotantoon keskittynyt yritys, joka on toiminut vuodesta 2016. Yritystä vetää KTM Taina Norha, jolla on myös ammatillisen opettajan pedagoginen pätevyys. Oppilan kurssikaupassa on ollut myytävänä pienempiä Mailchimp-kurssimoduuleja jo aiemmin, mutta nyt myyntiin tuotiin koko skaalan kattava verkkokurssi. Oppilasta on myös mahdollista ostaa kehuttua ja tehokasta yksityisopetusta, jota saa etäopetuksena minne tahansa!

Mailchimp-verkkokurssi vasta-alkajille 3