Ilmainen verkkokurssialusta – kyllä kiitos!

mennessä Päivitetty 27.8.2018 | Julkaistu 4.12.2017

Tee nyt trendikäs verkkokurssi ilmaiseksi myyntiin

Kyllä. Luit oikein. Verkkokurssit ovat nyt trendikkäitä ja Oppilan ja Invanton yhteistyön avulla voit saada verkkokurssisi myyntiin maksutta – voit halutessasi rakentaa ilmaiseksi kokonaisen koulun, johon tuot myyntiin rajattomasti verkkokursseja. Houkutteleeko? Vai kiinnostaisiko sinua tehdä oma jäsenyyssivusto, jossa tarjoat eri tasoisille jäsenille omaa asiantuntemustasi?  Ilmainen verkkokurssialusta tai jäsenyysivusto on ulottuvillasi, kun luet lisää!

Miksi verkkokurssit ovat nyt trendikkäitä?

Verkkokursseihin liittyvät Google-haut lisääntyvät jatkuvasti. Saan omaan sähköpostiini ilmoituksen, kun hakusanan haut nousevat poikkeuksellisen paljon ja tänä syksynä postilaatikkooni näitä viestejä on kilahdellut jo useamman kerran.

 

verkkokurssit oppila

 

Verkkokursseja haetaan paljon ja ostetaan paljon. Miksi? Verkkokursseilla opiskelu on helppoa. Voit opiskella isoja tai pieniä kokonaisuuksia käytännössä missä tahansa. Kurssi on yksinkertaisimmillaan vain tekstiä tai sähköinen kirja tai parhaimmillaan se koostuu video- ja tekstimateriaalien yhdistelmästä ladattavine kurssimateriaaleineen.

Micro-learning eli yksittäisten taitojen tai asioiden oppiminen

Yritykset ovat jo pitkään käyttäneet sähköisiä oppimisratkaisuja henkilöstönsä perehdyttämisessä ja kouluttamisessa ja nyt myös kuluttajat ovat nämä menetelmät löytäneet. Verkkokurssien trendikatsauksissa tulevan vuoden suureksi trendiksi on Yhdysvalloissa tunnistettu ns. micro-learning, joka tarkoittaa pienten kurssien – bite sized – esiinmarssia. Joskus haluamme oppia vain jonkin pienen taidon tai jonkin työkalun osasen käytön. Tällöin moni ostaa helpommin verkkokurssin, joka on helposti ja nopeasti omaksuttava – ja edullisempi.

Mitä verkkokurssin tekemiseen tarvitaan?

1. Jokin taito, jonka osaat opettaa ja esittää loogisesti ja selkeästi

Tästäkin asiasta löytyy verkkokursseja – tietysti! Tärkeintä on, että osaat asiasi ja osaat esittää sen loogisesti ja selkeästi. Me kaikki osaamme erilaisia taitoja, emme välttämättä vain tule ajatelleeksi asiaa. Juttelin erään ystävättäreni kanssa verkkokursseista muutama viikko sitten. Hän on ammatiltaan artesaani ja osaa käsitöiden tekemisen huikean hyvin. Ehdotin hänelle, että hän tekisi verkkokurssin vaikkapa villasukan kantapään neulomisesta. Minä en sitä osaa (ehkä haluaisin oppia kuitenkin). Ystävättäreni hämmästyi, että voisiko joku olla sellaisesta kiinnostunut. Hänen maailmassaan opiskellaan vaikeita ja näyttäviä kirjoneuleita, kun taas minun maailmassani ihaillaan niitä, joille villasukan kantapään neulominen ei ole salatiedettä.

 

2. Tietokone

Tietokoneen tarvitset, tottakai. Tekstiä täytyy tuottaa edes jonkin verran ja verkkokurssi täytyy perustaa jollekin verkkokurssialustalle. 

 

3. Mikrofoni ja / tai kamera

 kuulokkeet_verkkokurssi

Kuvan laadun ei tarvitse olla 4K-tasoa, kunhan se ei nyt tärise vallattomasti tai ole kovin sumuinen. Pelkällä äänelläsikin toki pärjäät, mutta kuva on toki aina parempi. Modernien älypuhelinten laatu riittää vallan mainiosti. Ja esimerkiksi iPhoneen  ja Android-puhelimiin on saatavilla maksullinen (max 15e) FilmicPro-sovellus, jolla on kuvattu elokuviakin. Suosittelen! Tietysti läppärisi webbikamera saattaa olla hyvinkin laadukas. Testaamalla se selviää!

Äänen suhteen olen kriittinen: ääni ei saa olla suhiseva, särisevä tai muuten huonolaatuinen. Panosta siihen ja hanki vaikkapa edullinen irtomikrofoni puhelimeesi tai tietokoneeseesi.  

 

4. Idea ja selkeä rakenne

Ykköskohdassa jo käsittelinkin ideaa. Se on siis jokin taito, jonka haluat opettaa: vesivärimaalaus, tekstaus, villasukan kantapää, kuvankäsittelyn perusteet, hakukoneoptimointi…. Näitähän riittää!

Rakennetta sinun tulee miettiä tarkkaan. Aluksi selostat kurssin tavoitteen ja kerrot mitä opiskelija on oppinut läpikäytyään kurssisi. Sen jälkeen kuvaa rakenne ja lähde viemään asiaa eteenpäin. Muista, ensimmäisen kurssisi ei tarvitse olla mikään maailmoja syleilevä järkäle vaan voit aloittaa jostakin simppelistä osasesta. Tuleeko mieleesi jokin asia, jota sinulta kysytään usein? Paketoi se pieneksi kurssiksi ja laita myyntiin!

 

 


 


No niin. Jo otsikossa lupasin sinulle maksuttoman kurssialustan (tai jäsenyyssivuston). Kyllä – täältä pesee! Oppilan ja Invanton yhteistyön avulla sinun on mahdollista lähteä rakentamaan omaan verkkokurssikouluasi tai jäsenyyssivustoasi täysin ilmaiseksi. Palvelu on englanninkielinen – siitä varoitan – mutta kohtuullisella kielitaidolla selviät aivan mainiosti (kaikki käsitteet ovat hyvin helppoja!) ja, mikä mainiointa, voit kääntää kaikki palvelun tekstit helposti suomeksi tai mille tahansa kielelle. Useimmat pääkielet on jo valmiiksi käännetty ja jos markkinasi ovat englanninkielisellä alueella, olet jo valmis!

Yhteistyö Invanton ja Oppilan välillä  kanssa on luonteeltaan kaupallinen eli tässä kohtaa ilmoitan lainmukaisesti, että Oppilakin tästä hyötyy. Jos lähdet myymään kurssejasi tai jäsenyyssivustosi palvleuita, maksat Invantolle 10% provision, josta Oppila saa pienen roposen. Voit ilman muuta ottaa heti Invanton maksullisen palvelun, jonka hinnoittelusta löydät lisää itse palvelusta. Edullisimmillaan kuukausimaksu on 10 dollaria (provisio tuolloin 5%) ja 40-50 dollarin kuukausimaksulla et enää maksa provisiota ollenkaan. Kätevää. Suosittelen kuitenkin lämpimästi, että rakennusvaiheessa käytät tätä maksutonta palvelua, jolloin et maksa pennin hyrrää.

Jos kiinnostuit, täytäpä oheinen lomake ja saat sähköpostiisi välittömästi lisätietoa sekä sen koodin, jolla saat maksuttoman koulusi!

HUOM! Oppilan kurssikauppa on avoinna myös sinun kursseillesi ja e-kirjoillesi! Jos olet kiinnostunut tuomaan ne myyntiin Oppilaan – tai jos haluat linkata omat tuotteesi meille myyntiin, ota yhteyttä! Oppilan kurssikauppa on mainio vaihtoehto myös tälle yllä kuvatulle kurssialustalle, jos et halua lähteä itse rakentamaan omaa kurssikauppaa ja -alustaa.

 

 


 

Taina Norha (Euro)

Oppilan perustaja, KTM, Ammatillinen opettaja

Taina Euro

Taina Norha (Euro) kouluttaa ja konsultoi markkinointiviestintää ja digitaalista markkinointia Oppila Oy:ssä.

Seuraa Instagramissa @tainanorha ja @oppila.fiInstagramista löydät myös Tainan ja puolisonsa Kirjallisia-kirjablogin @kirjallisia sekä @melskatti -kissojen tilit.

G

Laita juttu jakoon!

Jos pidit lukemastasi, olisin mahdottoman iloinen, jos klikkaisit alla olevista painikkeista jutun jakoon ystävillesikin.

Pin It on Pinterest